dinsdag 28 september 2010

Waarom je dus nog altijd single bent

Veel mensen die bijvoorbeeld de 30 gepasseerd zijn, kunnen met een complex opgezadeld zitten omdat ze nog steeds single zijn. Hoewel deze maatschappij een toenemend aantal singles (http://www.flirtcontacten.nl/singles) kent wegens scheidingen, personen die hun carrière voornemen,.. is het toch nog altijd niet de norm om single te zijn op je 30ste.
Gelukkig bestaat er zoiets als een relatietherapeut, die tips geeft om de ware te vinden. Hier zet ik er sommigen op een rijtje:

- De relatie van je ouders is van cruciaal belang voor de manier waarop jij relaties aangaat. De wijze waarop zij communiceren en omgaan met elkaar bepaalt ook jouw relaties. Zij laten een emotionele erfenis achter voor jou, en die moet je goed leren begrijpen.

- Ga op zoek naar de patronen in je partner keuzes. Kies je steeds voor ambitieuze mannen waarbij je steeds op de tweede plaats komt, of val je eerder voor de bad boys? En ben je nog steeds single? Dan zijn dit duidelijk geen goede gewoontes. Tracht hiermee te breken, en ontdek dat ook andere mannen jouw interesse kunnen wekken, ook al is dat dan niet meteen een coup de foudre. Geef andere types de tijd je hart te veroveren.

- Ben je nog niet over je vorige partner heen, geef jezelf dan de tijd dit ldvd te verwerken. Er is geen haast bij, want de kans bestaat erin dat je dezelfde fouten zal maken in je nieuwe relatie. Geef jezelf de tijd en ruimte die je nodig hebt om na te denken over de vorige relatie en die te evalueren.

- Aantrekkingskracht is niet een kwestie van 50 seconden, maar een kwestie van een paar dagen. Analyseer de eerste date niet tot in de puntjes, maar laate je gevoelens rijpen. Alles en iedereen verdient een tweede kans, dus ook je date. Uiteraard als de persoon helemaal je ding niet is, dan kun je hierover beter duidelijk zijn. Bij twijfel, geef hem dan een kans.. Je weet immers nooit!

- De 3 maanden regel: evalueer je relatie na 3 maanden. Op dit moment kan je beslissen verder te gaan of ermee te stoppen. Alleen jij weet hoe je tegenover de relatie staat. Heb je nog steeds twijfels, of ben jij degene die het meest investeert in de relatie, denk dan toch eens na over het verdere verloop van jullie relatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten